Hopp til hovedinnhold
Kunstutstilling

Marta Dortea Sagland

Utstillingen er over

Fra dato

25. oktober

Til dato

12. november

Lokasjon

Galleriet

Marta Dortea Sagland er den livlige jenta som utdannet seg til lærer i kunstfag. Hele sitt yrkesaktive liv har hun undervist i Sandnes-skolen og det er mange som har fått sitt første møte med tegning, form og farge i hennes klasser. Hun var tidlig ute med å bruke tema som fred, natur og miljø i sin undervisning og hun fikk også kulturstipend fra Sandnes Kommune for sitt brennende engasjement.

Hun har hatt en betydelig karriere som kunstner gjennom 50 år, med opptak på Vestlands-utstillingen i 1972. Hun har satt dype spor og er et kjent navn i kunstverdenen med utstillinger og utsmykninger i inn- og utland.

I 1980 startet hun sammen med gode kunstnervenner, «Norestraen galleri» i Strandgata 76. Nå kommer hun tilbake til akkurat det samme stedet og åpner en ny, spennende utstilling med bilder som lyser med lekne teknikker og glade fargespill.

“ Det skapende arbeidet er den største glede og kjennes som en nødvendighet for meg “ – sier Marta selv.

Uredd eksperimenterer hun med teknikker der hun uredd går nye veier, fra det figurative til det abstrakte med forskjellige medium. Utstillingen viser en rik samling arbeider og står frem til og med 12. november 2023.

I utstillingsperioden vil kunstneren være tilstede hver lørdag og søndag fra klokken 12.00 til 16.00. Forøvrig åpner galleriet etter avtale på telefon 932 11 822 (galleriet) eller 992 71 742 (Marta).